Scanianieuws | Decibellencontest op het Truckstar Festival - Vooruitblik

Nieuws insturen of sugessties voor een mooie reportage?

redactie@v8power.nl
Whatsapp: 06 27 397 760

Over twee weken is het weer zo ver, de Decibellencontest op het Truckstar Festival! Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan een deelnemer die al twee keer het erepodium wist te halen.

Jan De Waal is werkzaam bij A. van Tuijl in Gameren. Zijn eerste deelname was in 2010. Terugdenkend aan deze editie vertelt hij: ‘’Ik zat destijds in de ochtendrun en was enorm nerveus. Volgens mij heb ik ongeveer een half pak shag opgerookt. Doordat er zoveel op mij af kwam tijdens de run zelf vergat ik op het juiste moment gas te geven. Hoeveelste ik ben geworden weet ik niet meer, maar de top 10 was het sowieso niet’’.
Het jaar daarop doet Jan nog een keer mee. Dit keer met meer succes. De beker voor de 3e plaats gaat mee naar huis.

In 2012 wordt de tweede plek bereikt. Trots poseert Jan bij de bekers die een speciale plek bij hem thuis gekregen hebben. De stijgende lijn heeft hij echter niet vol kunnen houden en daarmee ontbreekt de beker voor de eerste plaats. ‘’Na een paar jaar uit het transport gestapt te zijn heb ik vorig jaar weer meegedaan. Geen beker maar wel een topweekend! Het gaat mij niet alleen om de decibellencontest zelf, die is echt super, maar ook de sfeer op de paddock. Het respect voor elkaar en interesse in elkaars trucks’’.

Op de vraag of Jan nog tips heeft voor de editie die over twee weken losbarst denk hij even na en antwoord: ‘’Het klinkt simpel maar oefen met een vast punt, bijvoorbeeld een paaltje in de berm, en zorg dat je op dat punt vol gas geeft. Het spelletje draait echt om timing. Verkeerd schakelen of net niet uitkomen qua gas geven kan de score maken of breken. Ook wil ik benadrukken dat ze niet moeten vergeten om te genieten! Uiteindelijk is het natuurlijk maar een spelletje. De Olympische gedachte wil ik nog maar eens benoemen; meedoen is belangrijker dan winnen! Ik wens de deelnemers in ieder geval succes en hoop er in de toekomst weer bij te zijn!’’

De Decibellencontest wordt gehouden op het Truckstar Festival te Assen.
Op zaterdag 29 juli zijn de voorrondes om 11.20 en 13.55.
De oorverdovende finale volgt een dag later, zondag 30 juli om 15.25.

Reacties